Blogs » Arts & Handmade Crafts » družstev se zlepšilo na druhé místo

družstev se zlepšilo na druhé místo

  • Tým Kazachstánu se ve skupině H kvalifikace Evropského poháru 2024 střetl s týmem Severního Irska. Podle výsledků losování je Kazachstán ve skupině H s Dánskem, Slovinskem, Finskem, Severním Irskem a San Marinem.

    Domácí dnes hrající tým Kazachstánu předváděl od první minuty utkání velmi aktivní ofenzivu, neustále z obou křídel napadal branku Severního Irska. Severní Irsko však ukázalo úroveň, kterou si od evropského týmu zaslouží, a jeho obrana si vždy udržela odolnost. Až ve 27. minutě si konečně našel příležitost ke skórování Maxim Samorodov v Fotbalové dresy a vstřelil branku kazašskému celku. Je to zároveň jeho třetí gól v národním týmu. Během druhého poločasu oblékl Klubů fotbalové dresy Kazachstán, brankář Igor Shatsky a obrana obránců účinně zajišťovala bezpečí branky. Stav 1:0 si kazašský celek nakonec udrželi až do konce.

    Vítězství také vyneslo reprezentaci Kazachstánu na druhé místo ve skupině. Dále se reprezentace Kazachstánu utká venku 14. října s Dánskem a 17. října s Finskem. Za zmínku stojí, že na dnešní zápas se do Astany arény podíval i prezident Kazachstánu Khasim-Žomart Tokajev.