Blogs » Arts & Handmade Crafts » Mbappe dosáhl milníku 50 gólů

Mbappe dosáhl milníku 50 gólů

  • Paris Saint-Germain se v prvním kole skupiny F Ligy mistrů střetne doma s Borussií Dortmund. Paris Saint-Germain je v lize ve špatné formě a její vyhlídky na kvalifikaci proti skupině smrti Ligy mistrů nejsou slibné.

    Před zápasem zůstal Dortmund ve všech soutěžích neporažen 20 zápasů v řadě, zatímco 2 výhry a 1 prohra Paris Saint-Germain v posledních třech zápasech ve všech soutěžích zjevně nebyly tak dobré jako v Dortmundu. Pokud jde o sílu týmové sestavy, je však Paris Saint-Germain silnější než Dortmund, takže před zápasem je více fanoušků v Fotbalové dresy. Věří, že Paris Saint-Germain hrající doma může Dortmund porazit. Ve 46. minutě se Sule dopustil faulu rukou a nařídil Paris Saint-Germain pokutový kop. Mbappé penaltou pomohl Paris Saint-Germain dostat se do vedení. V 58. minutě pokračovala Paříž ve spolupráci na předním hřišti, Vitinha si připsal asistenci, Ashraf zakopl obranu v pokutovém území a skóroval, čímž pomohl Paříži zvýšit skóre na 2:0. Doma hrající tým PSG nakonec podle očekávání porazil Dortmund a nastartoval dobrý start do skupinové fáze Ligy mistrů.

    Podle statistik Mbappe v dres Paris Saint-Germain střílel v Lize mistrů za Paříž už 7 sezón v řadě a vyrovnal tak rekord klubové historie, který držel Cavani. Zároveň skóroval nebo asistoval v 16 zápasech v řadě, skóroval 19 Vstřelil 3 góly a 3krát asistoval. Po Messim a Ronaldovi se stal třetím člověkem v historii, který dosáhl 50gólového milníku v kariéře Ligy mistrů, když přispěl 42 góly a 8 asistencemi.